You are currently viewing 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, όταν ξεκινάτε Pilates

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, όταν ξεκινάτε Pilates

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, όταν ξεκινάτε Pilates

1. Η αλλαγή δεν θα συμβεί αύριο.
Με το Pilates “δουλεύετε” από το βαθύτερο στρώμα των κοιλιακών μέχρι τους επιφανειακούς μύες (ορθούς κοιλιακούς), με έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση και τη μορφή. Αυτό είναι μια εξαιρετική άσκηση για τους κοιλιακούς σας που όμως βοηθά και στηρίζει όλο τον κορμό σας. Εξαιτίας αυτού, το Pilates μπορεί να βοηθήσει να σμιλέψετε εκπληκτικούς κοιλιακούς (με μια σωστή διατροφή, φυσικά!), αλλά κυρίως, το Pilates βοηθά να χτίσετε ισχυρούς κοιλιακούς που θα κρατήσουν την πλάτη σας υγιή ενώ υποστηρίζουν και τη σπονδυλική στήλη σας.
Η Συνέπεια είναι το κλειδί με οποιοδήποτε είδος προπόνησης, αλλά κυρίως με το Pilates. 💪👊 😉
Ουσιαστικά ασκείτε το σώμα σας όπως έχει κατασκευασθεί να κινείται. Γι’αυτό επιμείνετε!!!
Τα ορατά αποτελέσματα – λιγότεροι πόνοι στην πλάτη, ψηλότερη στάση του σώματος, ή μια πιο λεπτή διάπλαση – μπορεί να πάρουν χρόνο, αλλά από τη στιγμή που θα σας συμβουν αξίζει πραγματικά τον κόπο!
Όπως είπε και ο Joseph Pilates, «Σε 10 συνεδρίες θα αισθανθείτε καλύτερα, σε 20 θα φαίνεστε καλύτερα, σε 30 έχετε ένα εντελώς νέο σώμα.”
12744621_533822126792273_6951795296774715581_n

2. Με το PILATES χάνετε πόντους αντί για κιλά.

Με τη μέθοδο αυτή, οι μύες σας επιμηκύνονται και γραμμώνουν ενώ η συμπίεση των αρθρώσεων ελαχιστοποιείται.
Οι μύες σας θα γραμμώσουν και θα τονιστούν χωρίς να διογκωθούν. Για τους άνδρες που κάνουν pilates, θα περιγράφαμε το σώμα που αποκτούν σαν ενός κολυμβητή και όχι ενός body-builder.
Είναι δυνατόν να χάσετε 5 κιλά αν κάνετε Pilates σε τακτική βάση, αλλά αν θέλετε να χάσετε περισσότερα, θα πρέπει να προσθέσετε υψηλής έντασης αεροβική άσκηση στην καθημερινότητά σας.
Είναι πολύ πιθανό να χάσετε πόντους και να κατεβείτε 2 μεγέθη στα ρούχα σας, να φαίνεστε πιο λεπτή παρ’όλο που δεν θα βλέπετε μεγάλη απώλεια κιλών στη ζυγαριά σας.

3. Οι κοιλιακοί σας είναι πάντα το Νο1.
Μην απελπίζεστε με τις αμέτρητες παρατηρήσεις και διορθώσεις που μπορεί να σας κάνει ο εκπαιδευτής σας Pilates, για την απόλυτα σωστή στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.
Όλες οι κινήσεις του Pilates ξεκινούν με βάση τη σωστή ευθυγράμμιση κάτι που για πολλούς, είναι ένας νέος τρόπος σκέψης. Μην αποθαρρύνεστε, και πάντοτε να θυμάστε τη Νο 1 συμβουλή που σας δώσαμε σε προηγούμενo post.
Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να έχετε συνεχώς στο μυαλό σας, όταν ξεκινάτε το Pilates, είναι οι κοιλιακοί σας. Σκεφτείτε τους κοιλιακούς να κάνουν “κουτάλι” προς την σπονδυλική σας στήλη και στη συνέχεια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σας. Φανταστείτε πώς φοράτε έναν κορσέ και καθώς τον σφίγγετε, όλα τραβιούνται προς τα μέσα και προς τα πάνω! Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τους βαθείς εγκάρσιους κοιλιακούς σας να συμμετέχουν, να σας στηρίζουν και να δουλεύουν με ασφάλεια, καθώς εσείς θα επιτυγχάνετε απίστευτα αποτελέσματα με τον κορμό σας.
Όποια κίνηση κι αν κάνετε στο Pilates, όπου κι αν είναι οι ώμοι σας, αν τεντώνετε ή λυγίζετε τα πέλματά σας, απλά βεβαιωθείτε ότι οι κοιλιακοί σας δουλεύουν!!
12744483_535613976613088_7620094650787558683_n

4. Το Pilates είναι και μέθοδος αποκατάστασης.
Αυτές οι ασκήσεις όντως αποκαθιστούν το σώμα σας. Ασκήστε για να ενισχύσετε το σώμα σας και, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Joseph Pilates, “να επιστρέψετε στην υγεία.”
Αυτή η μέθοδος κίνησης δημιουργήθηκε από τον Pilates για την αποκατάσταση των κρατουμένων του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, και ήταν τόσο απίστευτα αποτελεσματική, που έγινε ξεχωριστή μορφή γυμναστικής. Όταν ο Pilates μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, η μέθοδος του έγινε δημοφιλής μεταξύ των χορευτών του George Balanchine, καθώς συνειδητοποίησαν ότι τους δυνάμωνε τόσο πάνω στη σκηνή όσο και εκτός. Έτσι, το pilates έγινε γνωστό ως προπόνηση για χορευτές.
Επειδή είναι μέθοδος αποκατάστασης, το Pilates χρησιμοποιείται συχνά στη φυσικοθεραπεία, καθώς ενισχύει και βοηθά στην επούλωση παλιών τραυμάτων, ενώ προλαμβάνει μελλοντικά.
Η συγκέντρωση στις ασκήσεις του βασικού κορμού (το powerhouse), θα βοηθήσει στη μακροζωία και την υγεία της σπονδυλικής σας στήλης, την πυελική ευθυγράμμιση, την τοποθέτηση των ώμων, τη στάση του σώματος και πολλά ακόμα. Το Pilates είναι μια μέθοδος για όλους, αλλά δεν είναι μόνο για να δείχνετε όμορφοι, αλλά κυρίως, για την υγεία σας.

5. Δεν αφορά μόνο στο σώμα σας αλλά και στο μυαλό σας.
Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του Pilates είναι ότι βοηθά να συγκεντρωθεί και να ηρεμήσει το μυαλό σας. Είναι μια μέθοδος νου-σώματος, παρόμοια, με αυτή την έννοια, με τη γιόγκα. Λόγω των ανεπαίσθητων λεπτομερειών στις ασκήσεις του Pilates, απαιτείται πλήρης συγκέντρωση.
Εάν βιώνετε ένα χωρισμό, είστε “πηγμένοι” στη δουλειά ή σας συμβαίνει κάτι που απορροφά το 90% της ψυχικής και συναισθηματικής ικανότητάς σας, το Pilates μπορεί να αποδειχθεί ένα μεγάλο εργαλείο για εσάς.
Σας δίνει μια πλήρη ώρα εστίασης στο σώμα σας, προκαλεί οξυγόνωση των μυών και του εγκεφάλου και τεντώνει τους μύες σας. Η εστίαση που απαιτείται στο Pilates, βοηθά και ενισχύει και τη μνήμη σας. Η συνδυασμένη πρόκληση μυαλού και του σώματος, το καθιστά ένα ισχυρό μέσο άσκησης τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.😇😇💪 🙏💪 🙏
Άρα, τι περιμένετε; Ξετυλίξτε το στρώμα σας (mat) και αφήστε το σώμα και το μυαλό σας να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έναν πολύ πιο υγιή εαυτό σας. Το αξίζετε!