You are currently viewing 7 λόγοι που το Pilates κάνει τη ζωή σας καλύτερη

7 λόγοι που το Pilates κάνει τη ζωή σας καλύτερη

7  λόγοι που το Pilates κάνει τη ζωή σας καλύτερη

 1.  Πείτε αντίο στο στρες 😇
  «Νιώθετε και βλέπετε τα αποτελέσματα γρήγορα, το οποίο παρέχει μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε. Η εκγύμναση είναι έντονη και είναι πλήρης για όλο το σώμα. Όχι μόνο μπορείτε να αισθάνεστε τους μύες να εργάζονται και την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων αλλά αισθάνεστε καλά και μετά την άσκηση από την έντονη δόση ενδορφίνης (ορμόνη της χαράς)!
  Είναι επίσης πολύ αποδοτικό σε σχέση με το χρόνο σας. Μπορείτε να κάνετε έναν απίστευτο κύκλο ασκήσεων για όλο το σώμα σε μία ώρα. Και φυσικά, σας βοηθά να αποβάλλετε το στρες. Είτε είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί ή μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το Pilates σας προσφέρει μια μεγάλη απόδραση σε ένα διασκεδαστικό, μικρό περιβάλλον ομάδας.
  Slide-7_0
  2. Xέρια, ώμοι, μπράτσα…Τέλεια!💪💪💪
  Οι διάφοροι stars έχουν δώσει ξανά και ξανά τα εύσημα στο Pilates για τους τέλεια σμιλεμένους μύες των χεριών τους. Δεδομένου ότι οι celebrities πρέπει συχνά να προγραμματίζουν την ημέρα τους μέχρι και την τελευταία στιγμή – φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, το Pilates χωράει εύκολα στην ημέρα τους. Και δεν είναι μόνο μια εξαιρετικά αποτελεσματική προπόνηση για όλο το σώμα, έχει και πολλά πρόσθετα οφέλη.
  Δημιουργεί πιο μακρείς, σμιλεμένους μύες.
  Tα μπράτσα των stars στο κόκκινο χαλί; Ακριβώς, Pilates!
  Βελτιώνει τη δύναμη του πυρήνα του σώματός σας, την ευελιξία και την ισορροπία και διορθώνει τη στάση σας. – Έτσι, φαίνεστε ψηλότεροι και λεπτότεροι.
  Ποιος θα πει όχι σε αυτό; 😉
  Όχι, πάντως η Kerry Washington ή το μοντέλο της Victoria Secret Alessandra Amrbosio!
  kerry_washington_workout_self7    Alessandra-Ambrosio-Pilates3. Η σωστή, σχεδόν τέλεια στάση του σώματος!!
  Το Pilates εξυμνείται από αθλητές αλλά και απλούς εργαζόμενους σε γραφεία, για την ιδιότητά του να τους βοηθά να αποκτήσουν σωστή στάση σώματος, αναπτύσσοντας τη δύναμή τους στα σημεία-κλειδιά των γοφών / κάτω μέρος της πλάτης, πάνω μέρος της πλάτης και του αυχένα – αντιμετωπίζοντας τη βασική αιτία του καμπουριάσματος.
  Πάντα οι πελάτες ερωτώνται αν υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που θα ήθελαν να επικεντρωθεί ο δάσκαλος Pilates. Ωστόσο, και κάθε τάξη θα επικεντρωθεί στο να δουλέψει για να απελευθερώσει τις συνήθως υπερδραστήριες περιοχές του στήθους, των ώμων, τη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (πάνω μέρος της πλάτης) και τους μύες καμπτήρες του ισχίου, καθώς και για την ενεργοποίηση και ενίσχυση των γλουτιαίων, των κοιλιακών και σταθεροποιητών των ώμων. Αρχικά, ενεργοποιούνται αυτοί οι μύες ξεχωριστά και στη συνέχεια, σε πιο συνδυασμένες και δυναμικές κινήσεις (κινήσεις που είναι πιθανό να κάνετε στην καθημερινότητά σας).
  Όλα αυτά βελτιώνουν σημαντικά τη δυναμική σταθερότητα – την ικανότητα του σώματος να κρατιέται στην καλύτερη ευθυγράμμιση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διατηρώντας όρθια στάση και σταθερότητα.
  12112509_555264794648006_5768374721066311158_n4. Είναι ιδανικό ακόμα και όταν είστε έγκυος!
  Η εγκυμοσύνη και μια εποχή πολύ μεγάλων αλλαγών για το σώμα. Αλλά μερικές γυναίκες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την άσκηση ρουτίνας τους, μόλις μάθουν ότι είναι έγκυες. Οι μέλλουσες μητέρες που ασκούν τακτικά τους μύες του κορμού τους είναι πολύ πιθανό να βιώσουν τοκετό μικρότερης διάρκειας με μειωμένους πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης και της πυέλου, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες. Δεν είναι τέλειο; 😮😮😮
  Το να κάνετε Pilates καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθά σημαντικά και επιταχύνει τη διαδικασία να ξαναβρεί το σώμα σας τη φόρμα του μετά τον τοκετό. Είναι σαφές, ότι το σωστό είδος άσκησης, που γίνεται με το σωστό τρόπο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας τα επίπεδα ενέργειας που απαιτούνται για να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας και να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον τοκετό. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε είδος άσκησης, πρέπει να συμβουλεύεστε πρώτα το γιατρό σας, και να ενημερώσετε τον δάσκαλο Pilates ότι είστε έγκυος πριν την έναρξη του μαθήματος.
  pregnancy-01
  5. Μια ζωή χωρίς πόνους στην πλάτη.Το Pilates δημιουργήθηκε αρχικά ως τρόπος αποκατάστασης. Ο Joseph Pilates ήταν ένας Γερμανός γυμναστής, που γεννήθηκε το 1883, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη διδασκαλία των τεχνικών των ασκήσεών του, πιστεύοντας ότι η κακή στάση του σώματος πηγαίνει χέρι-χέρι με την κακή υγεία. Πίστευε ότι, έχοντας επίγνωση της αναπνοής και της ευθυγράμμισης της σπονδυλικής μας στήλης, μπορούμε να ενισχύσουμε το βαθύ κορμό και τους κοιλιακούς μύες μειώνοντας έτσι την πίεση από την πλάτη. Bingo!800_woman-with-lower-back-pain-360px6. Σας βοηθά να μείνετε σε φόρμα

  Μια καλή έντονη δυναμική προπόνηση στο reformer σας βοηθά να κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες από ό, τι μια τυπική τάξη για αρχάριους στο mat.
  Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα χάσετε βάρος αποτελεσματικά και στο χρονικό διάστημα που θέλετε είναι να συνδυάσετε την  προπόνησή σας  στο reformer με καρδιαγγειακή άσκηση.

  7. Άσκηση χωρίς ιδιαίτερη “φασαρία”

  Αν όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο σας γεμίζει με άγχος και να σας κάνει να το αναβάλλετε, το Pilates σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την προπόνηση σας, ακόμα και με πλήρεις συνεδρίες στο σπίτι.
  Ο ιδανικός τρόπος για να συμβαδίσετε με την προπόνησή σας είναι να έχετε ένα δάσκαλο που θα σχεδιάσει ένα κατά παραγγελία πρόγραμμα ασκήσεων για να συμβαδίζει με αυτό μεταξύ των επισκέψεών σας στο στούντιο. Επίσης, να  προγραμματίζετε ένα μάθημα -επανάληψη  συχνά για να βεβαιωθείτε ότι η τεχνική σας εξακολουθεί να είναι σωστή. Ενώ δλδ. εσείς απλά τεντώνεστε, θα μπορούσατε να κάνετε  περισσότερη ζημιά παρά καλό. Ελέγξτε ότι εκτελείτε τις κινήσεις σωστά και πολύ γρήγορα θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
  Alessandra-Ambrosio2